Директорът на филхармонията: Илия Михайлов е един откровен лъжец

20748
Директорът на филхармонията: Илия Михайлов е един откровен лъжец
Снимка: БГНЕС

"Той е един откровен лъжец!" - така определи изпълняващият длъжността директор на филхармонията Виктор Стоянов диригента Илия Михайлов, който излезе с обвинения за корупционни схеми, в които според него е замесен и зам.-министърът на културата Боил Банов.

Според Стоянов проблемът е започнал, когато Михайлов е разбрал, че ще бъде проведен конкурс за нов диригент.

Виктор Стоянов временно ще оглави Софийската филхармония

Музикантът Виктор Стоянов ще ръководи Софийска филхармония до насрочването и провеждането на конкурс за длъжността "директор". Започна...

"Самата хорова капела иска да има конкурс. Михайлов има 0 положителни и 63 отрицателни оценки", допълни още Стоянов пред bTV.    

От своя страна Илия Михайлов сподели, че е отишъл при Радан Кънев, който се е разграничил от Виктор Стоянов. 

"Кой назначи Виктор Стоянов и защо се стигна дотук  - назначението му е срам за българската държава", попита уволненият диригент и уточни, че след края на предаването отива в ДАНС, където ще предостави всички документи, които има.

Когато човек наблюдава неща и не му харесат, започва да говори, когато говори бива уволнен, така описа ситуацията Михайлов и описа как точно се случват нередностите, за които той ще сигнализира:

Виктор Стоянов официално внесе жалба срещу четирима депутати от "Атака"

Композиторът Виктор Стоянов, който вчера изтърпя нападките на четирима депутати от "Атака" след гостуването си в "Часът на Милен Цветко...

От появяването на Стоянов като и.д. досега концертите, които нормално бяха 6-7, скочиха на на 17, това е 250% увеличение. Това се прави, за да може да вървят едни схеми – един бизнесмен закупува по 8 лв. 600 билета – 4800 лв.,  след което Министерство на културата плаща държавната субсидия, която е  25 200 лв. Част от тези пари се заделя за заплати, другата минават в свързани фирми. Те се връщат под формата на реклама, ПР и консултантски услуги. Не е пускана обществена поръчка нито за афиши, нито за ПР, нито за юридическа консултация. Затова тези пари се връщат на съответната фирмата. Втората схема е т.нар. черната каса. Например  -  концерт с музика на Петър Дънов, билетите се плащат в деня на концерта на всички участници хористи, но платени ли са хонорарите? Те се бавят с месеци, с които пари отново се купуват билети, за да може да се плати субсидията."

Всяко нещо е недоказуемо, коментира Стоянов.

"Не се съмнявам, че документите са изрядни, както през 25 години са изрядни, като и приватизиционни сделки, именно затова България е на този хал", отговори диригентът.

Във включване по телефона зам.-министърът на културата Боил Банов заяви: "Ще дам под съд човека, който ми замеси името, реално съм го задвижил. Дали има схема във филхармонията или bTV може да покаже само проверка на съответните органи?"

Нападнатият от "Атака" композитор: Не само Сидеров трябва да загуби имунитета си

Поведението на депутатите от "Атака" във фоайето на сградата на Нова телевизия вчера напомня за поведението на мутри. Това заяви композ...

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com

ОЩЕ ОТ Сцена