Скандалът с "точене" на Софийската филхармония стигна до съда

16718
Скандалът с "точене" на Софийската филхармония стигна до съда
Снимка: БГНЕС

Заместник-министърът на културата Боил Банов подава в съда тъжба за клевета срещу поредицата от клевети, отправени срещу него от диригента Илия Михайлов. Същото се закани да стори и изпълняващият длъжността директор на филхармонията Виктор Стоянов, който е известен като едно от лицата на протестите срещу Пламен Орешарски и който беше заместник-министър на културата по време на служебното правителство.

От министерството на културата съобщават, че за Софийската филхармония и за други културни институти предстои обявяването на конкурси за директори, както и назначаване на проверки на Инспектората на Министерството на културата.

Диригентът публично оповести как се източват субсидиите за билетите и всеки месец в Софийската филхармония. Той каза пред БГНЕС, че ще подаде сигнал до ДАНС заради схемата.

Диригентът обясни, че се източват субсидиите за билетите и всеки месец се правят отчисления към трима души. Сред тях е и зам.-министърът на културата Боил Банов. "Разкрих корупционни схеми, които действат и стигат на високо ниво, вследствие на което заплатите не се повишават, бавят се хонорари. С една дума - хората мизерстват, едни хора си въртят една схема. Нещата са на две нива - политическите назначения на Реформаторския блок и "Америка за България" и второто нещо е корупционната схема за източване на държавната субсидия", каза Михайлов.

Виктор Стоянов временно ще оглави Софийската филхармония

Музикантът Виктор Стоянов ще ръководи Софийска филхармония до насрочването и провеждането на конкурс за длъжността "директор". Започна...

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com

ОЩЕ ОТ Сцена