Виолистката Бистра Копринкова вече официално е част от Hypnotic

77464
Виолистката Бистра Копринкова вече официално е част от Hypnotic

Виолистката Бистра Копринкова вече официално е постоянна част от квартет Hypnotic, след като се завърна окончателно в България от активно концертиране с престижния международен Оркестър на нациите. Въпреки нестихващите покани за нови ангажименти от страна на оркестъра, талантливата музикантка избра да се отдаде изцяло на атрактивнaта струнна формация Hypnotic, печелеща все повече популярност у нас и зад граница.

Инструменталист с изключителен потенциал, Бистра чудесно се вписва в творческите търсения, стила и посоката на развитие на Hypnotic и достойно замества предшественичката си Боряна Бекирска. В началото Бистра свири с Hypnotic в свободните моменти между многобройните си гастроли из цяла Европа, а по-късно заминава за Швейцария, където завършва бакалавърската си степен в Консерваторията на Лозана в класа на Гилад Карни.

Rudimental лично избраха българския DJ съпорт

Piers Agget и DJ Locksmith от RUDIMENTAL лично избраха три актуални имена от българската клубна сцена, които да подкрепят участието им ...

Отдадена с много страст на музиката и с безупречна техника на свирене, качествата на Бистра бързо й печелят ангажименти с редица български и чуждестранни симфонични оркестри. За нея е чест и отговорност през последните няколко месеца да бъде част от световноизвестния Оркестър на нациите, основан от големия диригент и композитор Ленард Бърнстейн във връзка със събитията около падането на Берлинската стена. С Оркестъра на нациите Бистра обикаля най-големите концертни зали в Европа и носи глобалните му послания за мир и толерантност между народите.

Сърцето на музикантката обаче я тегли към Hypnotic и тя взема трудното, но важно и необратимо за нея решение да се посвети изцяло на квартета.

„Щастлива съм, че съм част от Hypnotic. Не съжалявам нито за миг за поетия път и считам, че с много вяра, работа и постоянство можем да правим стойностна музика и в България“, споделя Бистра.

Виолистката подкрепи изцяло останалите три момичета в осъществяването на творчески проект, около който в момента тече усилена подготовка. Неотдавна заедно Гергана Алексиева (цигулка), Мария Новева (цигулка), Марина Хинова (виолончело) и Бистра Копринкова (виола) заснеха винтидж фотосесия, която е само началото на новостите около тях. Засега привлекателните музикантки предпочитат да запазят в тайна върху какво работят като единствено издават, че то има връзка с предстоящата премиера на дебютния им албум.

Концерт на възглавници за обой и пиано

На следващия концерт на Модо малките приятели на възглавниците ще се срещнат с един от най-интересните и цветни духови инструменти &nda...

В динамичния творчески процес четирите дами влагат дългогодишния си професионален опит на музициране, съчетан със забележително образование и отличия в сферата на класическата музика. Наред с постиженията на виолистката Бистра Копринкова, челистката Марина Хинова притежава магистърска степен от престижната консерватория в Испания Райна –София и понастоящем е най-младият концерт-майстор в оркестъра на БНР. Цигуларката Гергана Алексиева е носител на редица български и международни награди и е записвала партии за едни от най-известните родни поп изпълнители - Графа,Ирина Флорин,Лили Иванова, Дони и Нети,Сафо и др. Осъществява записи и за редица филмови продукции. Другата цигулка на Hypnotic Мария Новева е завършила магистратура при именитата българска цигуларка Стойка Миланова и е основен двигател в търсенето на съвременното звучене в музиката и аранжиментите на квартета.

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com

ОЩЕ ОТ Сцена