Утре е чаканият концерт на Лили Иванова в Операта

173871
Утре е чаканият концерт на Лили Иванова в Операта
Снимка: БГНЕС

На 13 февруари от 20 ч. примата на българската естрада Лили Иванова ще изнесе концерт в Националната опера и балет.

Песни в изцяло нови аранжименти и специално адаптирани за сцената на "Националната опера и балет" ще изпълни Лили Иванова, съобщиха организаторите на концерта "Любов в операта".

Продадоха билетите за концерта на Лили Иванова, обмислят втори

Всички билети за концерта на Лили Иванова в Национална опера и балет на 13 февруари 2014 г. са изчерпани. „Ендевър ентъртейнмън...

"Операта е много висока летва за нас като музиканти и беше много важно да подберем специален камерен щрайх от 4 души", обясни Ангел Дюлгеров от екипа на Лили Иванова и подчерта, че половината от песните ще са по-бавни, а другата част ще бъдат изпълнени с китари и ще бъдат в познатия за Лили рок стил. "Идеята беше да подчертаем стила на Лили Иванова, защото тя сама по себе си е стил в родната музика", заяви още Дюлгеров и разказа, че подготовката за концерта на 13 февруари е започнала три месеца по-рано. През това време е бил подбран и аранжиран репертоарът, а самите репетиции са започнали преди месец. Дюлгеров съобщи, че ще има и специалната изненада. Това ще бъде подгряващият гост Зоран Янич, който е най-добрият сръбски китарист. Той ще не само изпълни типични танго мотиви, но и адаптация на български песни на класическа китара.

"Специално за предстоящия концерт са заснети и клипове към песни. В единия от тях участва Юлиян Вергов, а в другия "Мис България" Ваня Пенева. Самото представление ще продължи около 2 часа и могат да бъдат чути едни от най-новите песни на примата, но нова песен, написана и композирана специално за концерта, не е подготвена", сподели още Дюлгеров. Организаторите разказаха още, че са имали амбицията шоуто да бъде с уникални светлинни ефекти, но самата зала на операта не позволява това да се случи. Въпреки това ще бъдат монтирани над 100 осветителни тела и светлинни ефекти, а публиката ще може да наблюдава изпълненията на 12 екрана. Те ще бъдат разположени на площ от 100 кв. м.

Концертът е и фондонабиращ, а средствата ще отидат за създаването на специална инсталация с роял в морския курорт Лозенец. В началото на концерта "Любов в операта" публиката ще види и филмов материал как е възникнала идеята за това. "За "Националната опера и балет" е голямо предизвикателство, че Лили пее на голяма сцена, на която досега не е била", каза на свой ред Димитър Сотиров от "Националната опера и балет" и съобщи, че следва и концерт на Васил Найденов, в който от Операта се надяват да участва целият симфоничен оркестър.

Всички билети за първия по рода си концерт на Лили Иванова в Национална опера и балет на 13 февруари са изчерпани. Поради големия интерес организаторите обмислят втора дата за подобно събитие.

Лили Иванова: Не обичам да демонстрирам емоциите си

Дни преди грандиозния си концерт в Софийската опера неповторимата Лили Иванова позира в една различна, приказна фотосесия и разкрива ем...

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com