Sofia Mono 2015

22621
Sofia Mono 2015

Петото издание на най-симпатичният театрален фестивал у нас – “СОФИЯ МОНО 2015” ще се проведе от 29-ти май до 4-ти юни тази година, на обичайното му място в София – в парка на Военната Академия. Организаторите от Артишок и Столична Община ще посрещнат феновете на фестивала на открито, “под звездите” с традиционно качествени, театрални постановки от афиша на столицата. Тази година в програмата му ще има и две музикални вечери.

Явор Гърдев: Българският театър има думата

Театърът в България има думата. Може би ще прозвучи учудващо, но всъщност той е на важно обществено място в родината ни, и дори много п...

На 29 май великолепната Мая Новоселска и нейното “Едно малко радио” ще дадат началото на “София Моно 2015” точно в 21.00ч. С ролята си в спектакъла, под режисурата на Теди Москов актрисата взе “Аскер 2012” за Главна женска роля, “Икар 2012” за главна женска роля и “Наградата на независимите театрални критици” за 2011г.

В програмата на фестивала следва един от най-забавните моноспектакли – “Живак” на актьора Димитър Живков. През сезона се състоя 50-тото изиграване на представленито и ако не сте успели да го видите до сега – то не изпускайте възможността да се серщнете с “Живак” - на 30 май!

“Приказка за скитника крал” - адаптация по приказките на Карел Чапек ще зарадва зрителите на 31 май. Постановката е на Столичния Куклен театър, с режисьор Катя Петрова и с участието на четирима невероятни и добре познати ни актьори - Румен Угрински, Румен Гаванозов, Станимир Гъмов и Георги Спасов.

Датите 1 и 2 юни са запазени за Камен Донев и неговите два спектакъла “Възгледите на един учител за народното творчество” (на 1 юни) и "Възгледите на един учител за всеобщата просвета" (на 2 юни.)

Идея в помощ на културата - да не се облагат приходите на театрите

Финансирането на българската култура винаги е било последна грижа на всички управляващи. Това заяви председателят на Съюза на артисти...

Последните два дни на фестивала ще бъдат музикални, но напълно в стила и духа на театралното събитие.

С много специален концерт на Белослава и Рут Колева на 3 юни – двете артистични дами ще направят своя дебют на сцената на “София Моно 2015”. Финалната вечер на 4 юни ще бъде джазова – с концерт от поредицата Харлем Джаз. Музикантите Венци Благоев (тромпет), Петър Георгиев (китара) и Димитър Карамфилов (контрабас) ще ни потопят в атмосферата на джаз баровете в New York с енергичен суинг, много блус, грууви боса нова и интересни r'n'b теми.

Билетите за “СОФИЯ МОНО 2015 са вече в продажба - ексклузивно в мрежата на Ticketportal.bg на цена от 10 до 25лв. Те могат да се закупят и от Билетен център в НДК, Билетна каса на зала “Арена Армеец”, магазините на Office1Superstore, Booktrading, Книжен център “Гринуич”, “На Тъмно”. Всички събития са с начален час 21.00ч.

Единствен по рода си, с уникална атмосфера и с изключително качествена програма фестивалът “СОФИЯ МОНО 2015” е сред най-ярките акценти в културния живот на столицата. Събитието е част от Календара на културните събития на Столична община за 2015г.

"Нов театър НДК" ще възпитава позитивното у хората

Свободен театър, обърнат към актьорите и хората, както и духовно средище, което да възпитава позитивното. Тази идея режисьорът Бойко Ил...

 

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com

ОЩЕ ОТ Сцена