Нешка Робева предизвиква всички българи с кампанията "Преоткрий традициите"

78802
Нешка Робева предизвиква всички българи с кампанията "Преоткрий традициите"

Днес на пресконференция в пресклуб БТА, легендарната Нешка Робева даде началото на най-новата българска инициатива – „Преоткрий традициите“. В продължение на 1 месец, кампанията има за цел да накара българите да помнят корените си, да се гордеят с бита и традициите на народа си и с това, че всички ние сме българи. Посланиците на кампанията, известни българи, ще облекат автентични народни носии и ще покажат, че нашият дух и традиции не са забравени.

Българските традиции са културното ни богатство и трябва да бъдат съхранени. Поради тази причина Нешка Робева стартира още един проект – школа за талантливите деца на България, чиято основна цел е да запази духа на българското.

„Мистерията Еньовден“ с флашмоб в метрото

Миналата вечер трупата на Нешка Робева - "Нешанъл Арт" и музиканти, част от спектакъла „Мистерията Еньовден“, изненадаха ми...

Кампанията „Преоткрий традициите“ е част от мащабния проект „Мистерията Еньовден“. Спектакълът ще бъде изигран в София в три поредни дни на 8, 9 и 10 април в зала 1 на НДК. Финалът на „Преоткрий традициите“ е именно последният ден на представлението, където всички лица на кaмпанията ще наблюдават спектакъла на живо и ще се докоснат до неговата магия. През този един месец всеки български гражданин може да се включи и да покаже своята подкрепа, като сложи в ежедневието си малък автентичен аксесоар или народна носия. Всяка седмица ще имате възможност да разберете кои са известните посланици на българския дух. Нешка Робева показа и как по нетрадиционен начин, народните носии се съчетават с модерно съвременно облекло, чрез направена за целта фотосесия. Снимките са дело на фотографа Златимир Араклиев, стайлинг – Николай Пачев и грим – Венцислава Койчева.

Екипът на представлението ще обяви съвсем скоро и останалите инициативи, част от „Мистерията Еньовден“.

Всеки, който би желал да се включи в кампанията „Преоткрий традициите“ може да го направи, като качи снимка или видео във Facebook страницата на „Мистерията Еньовден“. На 4 април ще бъдат обявени имената на 3-ма участници, включили се в кампанията, които чрез жребий, ще спечелят двойни покани за спектакъла на 10 април.

Спектакълът “Мистерията Еньовден” ще се състои в три поредни дни на 8, 9 и 10 април 2014 година в зала 1 на Националния дворец на културата. Началото на спектакъла е в 20.00 часа. Цени на билетите между 20 и 50 лева.

Зала 1 на НДК има нужда от реконструкция за "Мистерията Еньовден"

Националният дворец на културата се нуждае от леко преструктуриране на най-голямата си зала – 1, месец преди изиграването на спек...

Билети търсете в мрежата на TicketPro и Eventim, на място в зала 1 на НДК, както и online.

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com