Мистерията Еньовден с нова инициатива - арт изложба на открито

48272
Мистерията Еньовден с нова инициатива - арт изложба на открито

Тази сутрин в центъра на София бе открита арт изложба „Мистерията Еньовден“. Още с поставянето си в градинката на „Кристал“, инициативата зарадва нейните посетители и събра любопитните им погледи.

Oткриването на изложбата дадоха Нешка Робева, музикантът Костадин Генчев, както и част от танцьорите от трупата „Нешанъл Арт", които можете да разпознаете на някои от паната. На открито бяха представени 28 табла, а самата г-жа Робева разказа повече за провокиращите фотоси, нестандартно съчетаващи фолклор, рок и улично изкуство.

Сашо Кадиев се премени с носия

Актьорът и водещ на предаването „Преди обед“ по bTV, се включи в инициативата „Преоткрий традициите“, като обле...

От 21 март до 8 април в градинката на „Кристал“, всички софиянци и гости на столицата ще могат да се потопят в мистиката на арт изложбата и да надникнат в тайнствеността на сюжета на едноименния спектакъл - „Мистерията Еньовден“. Изложбените табла, показват фолклорни чествания на Еньовден, възстановки на самодивски хора и танци на зли тайнствени същества, както и модерния прочит на празника през призмата на рока и изкуството на младите.

Събитието е поредната инициатива в рамките на мащабния проект „Мистерията Еньовден“, организирано в сътрудничество със Столична община в подкрепа на кампанията София кандидат за европейска столица на културата 2019.

Нешка Робева: Нека помним корените си и духа на българското

Този уикенд Нешка Робева беше гост на предаването „Тази събота“. Създателката на трупата „Нешанъл Арт", подари в ефир...

Едноименният спектакълът  ще се играе тази година в София в три поредни дни – 8, 9 и 10 април. Най-зрелищното представление, правено досега у нас, ще се качи за последен път  на  софийската сцена  в зала 1 на НДК. Началото 20.00 часа. Цени на билетите между 20 и 50 лева.

Билети търсете в мрежата на TicketPro и Eventim, на място в зала 1 на НДК, както и online на  http://www.ticketpro.bg/jnp/home/index.html и http://www.eventim.bg/bg/.

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com