Maщабна инсталация на Никола Тороманов и музиката на Aerea Negrot преобразяват Модерен театър за The Theatre Party на Absolut

20512
Maщабна инсталация на Никола Тороманов и музиката на Aerea Negrot преобразяват Модерен театър за The Theatre Party на Absolut

Тази събота, на 28 ноември, Absolut поставя силен старт на новия проект Reinvent, като кани един от най-успешните български сценографи Никола Тороманов – Фичо да преобрази пространството на Модерен/ Независим театър за една нощ в The Theatre Party.

За да се погрижи за музиката, от Берлин пристига и венецуелката Aerea Negrot от култовата нюйоркска музикална формация Hercules&Love Affair, а на баровете в нетрадиционната локация ще видим осем от най-добрите български миксолози, които познаваме от най-добрите коктейл барове в София.

Kaто основоположници на колаборациите с иновативни артисти по целия свят, Absolut отново работят с най-интересните имена от българската сцена в новия си проект Reinvent. Името на Никола Тороманов е свързано с облика на новия театър „Азарян“ в НДК, почти всички постановки на Явор Гърдев, режисьори от класата на Мариус Куркински, Крикор Азарян и Стоян Камбарев и множество “Икар”-и и „Аскеер“-и за сценография. В събота Фичо ще представи и първата Absolut Reinvent инсталация “Nothing”, която ще постави основата на едно послание, надграждано от още шест артиста в следващите събития от проекта.

Важна част от преоткриването на театралното пространство за нощен живот ще е музиката на специалния гост Aerea Negrot от Hercules&Love Affair. Negrot е родена във Венецуела, но е живяла и в Хага, Порто и Берлин. Макар да се изявява като авангардна танцьорка, тя е и класическа певица, чийто глас напомня за този на Мария Калас. Kaто DJ, Negrot обича да пуска отлична селекция от нежен и мелодичен хаус, понякога преливащ в тек хаус, смесен с джаз и кабаретни мотиви.

Absolut стартира платформата Absolut Reinvent, която ще преоткрива познати градски пространства чрез различни колаборации между артисти

В хода на седем събития ще бъдат преобразени нетрадиционни пространства с арт инсталации, които ще създадат общо послание. Този сезон...

Специално за нощното преоткриване на театъра Absolut събира и звезден екип от някои от най-добрите български бармани и миксолози: Драгомир Иванов и Цветан Цветанов от Спутник, Теодор Димитров и Георги Чернаев от Memento, Антон Григоров и Васил Шопов oт By The Way, Мария-Маргарита Гелеменова (Грети) от Щастливото прасе и Васил Йорданов, когото сме засичали последно в Beach Bar. Всеки от тях ще представи собствен прочит на специалните Absolut Reinvent коктейли на вечертa.

Билети за събитието в предварителна продажба можете да намерите в мрежата на Eventim, на цена от 10 лв. или на място за 20лв. Можете да спечелите и двойна покана, ако поръчате специалните коктейли The Theatre или друга Absolut напитка в някои от най-добрите софийски барове, които ще бъдат обявени на abslt.bg.

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com

ОЩЕ ОТ Сцена