Бурни аплодисменти за Лили Иванова в Софийската опера

175949
Снимки: БГНЕС

Лили Иванова изнесе първия си концерт в Софийската опера и балет.

Препълнената зала стана на крака и с бурни аплодисменти посрещна певицата на сцената, предаде БГНЕС.

Пласидо Доминго в Софийската опера: Ще се върна!

С обещание да се завърне в Софийската опера и балет като изпълнител в спектакъл, който предстои да се уточни, си тръгна от първото си п...

Примата на родната естрада излезе на сцената със специален камерен щрайх, за да зарадва почитателите си със специално подготвени аранжименти за концерта "Любов в Операта" в навечерието на "Свети Валентин".

Още по време на генералната репетиция Лили Иванова бе неотразима. В унес от лириката и красотата на песните, певицата дори не усети присъствието на публиката, но след първите аплодисменти, които получи от събралите се журналисти, Лили се поклони и благодари с усмивка. След това продължи да се раздава с още по-голям ентусиазъм.

След половинчасовто изпълнение на сръбския китарист Зоран Янич, който бе подгряващ музикант, Лили Иванова представи част от най-новите си песни. В началото на концерта прозвучаха изпълненията, докосващи със своята нежност и лирика. В песни като "Шепот", "Искам те", "Този свят е жена" и "Невероятно", аранжиментите с преобладаващо звучене на тромпет, цигулка и пиано, придаваха допълнителна красота на силния глас на Лили Иванова, който изпълни залата на Операта.

Във втората половина забързаните ритми и електрическите китари взеха връх. Публиката се наслади на песента на "Свири, свири, щурче", която бе пресъздадена в любимия на певицата рок стил. С различно звучене бе и музиката на песента "Camino". Тя също бе специално адаптирана за залата на Операта и прозвуча в изпълнение с преобладаващо присъствие на цигулка, която замени класическата китара от оригиналния вариант.

Утре е чаканият концерт на Лили Иванова в Операта

На 13 февруари от 20 ч. примата на българската естрада Лили Иванова ще изнесе концерт в Националната опера и балет. Песни в изцяло нов...

Сред гостите бяха Йорданка Фандъкова на снимката и Цветан Цветанов.

Първият концерт на неповторимата Лили Иванова в Националната опера бе и фондонабиращ, като част от средствата ще отидат за изграждането на арт инсталация в Царево. Билетите бяха разпродадени седмици преди събитието, а поради големия интерес организаторите съобщиха, че обмислят втора дата за подобно събитие.

Снимки: БГНЕС

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com

ОЩЕ ОТ Сцена