В края на седмицата Ловеч става сцена на модерни танци

20802
В края на седмицата Ловеч става сцена на модерни танци
Снимка: Thinkstock/Guliver

На 12-ти и 13-ти юни в Ловеч ще се проведе за първи път Младежки фестивал за модерни танци „Танцуващо бъдеще“. Организатор на фестивала е община Ловеч съвместно с балет „Ралица“ при Общински детски комплекс – Ловеч, съобщават от пресцентъра на общината за кореспондента ни от града.

Целта на проявата е да покаже оригинални идеи в различни жанрове на съвременния танц и да даде възможност за нови контакти, обмен на творчески идеи и шанс за изява на младите хора.

В Димитровград танцуват валс за рекорд на "Гинес"

В димитровградския парк „Марица” тази вечер хората ще танцуват и ще се опитат да поставят световен рекорд в международната ...

Фестивалът ще се проведе на две различни сцени. Откриването е на 12-ти юни, петък, от 21.00ч. на плаващата сцена в реката. На иновативното съоръжение ще се изявят балет „АниБо“ - гр. Криводол, с ръководител Анелия Цветанова, балет „Венда“ от Плевен с ръководител Венцислав Петков, балет „Бордо“ от Троян, с ръководител Станислав Анастасов, както и ловешките формации балет „Ралица“ и „Електрик стайл крю“.

На 13-ти юни фестивалът продължава на сцената на пл. „Тодор Кирков“ с участието на още два състава - балет „Калина“ от Горна Оряховица с ръководител Калинка Генова, и училище за танци „Ангелите на Чарли“ от Карлово с ръководител Шарлийн Брадфорд.

Фестивалът е част от плана за изпълнение на Програмата за младежки дейности в община Ловеч за 2015г.

Също на 13-ти юни Ловеч ще е домакин на 24-ия национален турнир по акробатичен рокендрол за купата на общината. Това е турнирът с най-дълга история и традиция в България.

Открива се Международната среща "Адвокати на танца"

Смела артистична акция на Национален стадион „Васил Левски” ще открие “Адвокати на танца” в София. На 13 май, ...

Квалификациите започват в 14.00ч., а финалите са от 17.00ч. в спортната зала. Заявка за участие са дали шест клуба от страната, като очакваният брой състезатели е 80.

В последните години купата при малките класове и големите оставаше в Ловеч. Тази година „Роксмайл” – Ловеч, ще участва с 9 състезателни двойки и една формация. Състезанието се организира от „Роксмайл” и се провежда със съдействието на община Ловеч.

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com