Testament - машината, която определено няма нужда от ремонт

72011
Testament - машината, която определено няма нужда от ремонт
Снимка: Getty Images / Guliver

Американските траш ветерани Testament могат да се похвалят с 31-годишна кариера. През този период групата трябваше да се справи както с напускането на важни членове като Алекс Сколник (Alex Skolnick), така и със здравословните проблеми на вокалиста Чък Били (Chuck Billy).

Така че спокойно можем да кажем, че музикантите от Калифорния живеят втори живот. Вероятно някой от по-незапознатите с творчеството на петицата се е почудил дали тя не е решила да лежи на стари лаври и спомени от значими концерти от края на 80-те години на XX в.

Testament ще взривят София на 11 август

Концертът на Теsтамент е след броени дни в зала “Универсиада”. Бандата ще забие за пръв път в София по покана на Loud Conce...

След първия концерт, който Testament изнесе в София вчера 11 август (понеделник), отговорът определено е отрицателен.

Петорката, в която се включват още барабанистът Джийн Хоглан (Gene Hoglan), двамата китаристи Сколник (завърнал се през 2005 г.) и Ерик Питърсън (Eric Peterson) и басистът Стив ДиДжорджо (Steve DiGiorgio), определено изглежда гладна и целеустремена. Публиката се уверява в това малко преди 21 ч., когато Били излиза на сцената и дава началото на песента Rise Up от последния албум на бандата, наречен Dark Roots of Earth. И нищо след това не беше същото – буквално и преносно.

Публиката, която запълни доволно столичната зала „Универсиада“, просто полудя и не спря да се движи през почти нито един момент в следващия час и половина. В който определено имаше какво да се чуе – както парчета от Dark Roots of Earth, така и от по-стари албуми като неполучилата навремето достатъчно признание тава The Gathering, в която барабаните са дело на легендата от Slayer Dave Lombardo, по-стари албуми като Practice What You Preach с едноименната песен и парчето, записано в легендарния затвор Алкатрас – Over the Wall.

Няколко думи за основните позитиви и негативи:

Testament разгорещяват лятото с див концерт

Една от най-влиятелните американски траш метъл банди – Testament, ще ни гостува в разгара на лятото, по покана на Loud Concerts. ...

Огромният плюс – публиката в София видя един от най-великите действащи китарни тандеми в момента в лицето на Алекс Сколник и Ерик Питърсън. Които правят свиренето на китара да изглежда като детска игра, а самите те видимо изпитват удоволствие да се допълват на сцената.

Ако трябва да търся проблеми, те са основно два. Първо заради доста съмнителната акустика на места гласът на Чък Били просто се губеше зад стената от инструменти. Второ – незнайно заради топлия августовки ден, или заради това, че организаторите бяха решили да пестят, но в залата беше топло и влажно като в... (сложете подходящо сравнение по свой избор :) ).

Testament изнесоха един от концертите на 2014 г. и не оставиха никого скучаещ. За малко под час и половина с почти швейцарска точност те не се спряха и изцедиха последните капки пот от публиката в зала „Универсиада“. В тази връзка спокойно можем да си пожелаем да ги видим съвсем скоро покрай очакното излизане на новия им албум догодина. Този път може дори на стадион и пред още повече публика.

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com

ОЩЕ ОТ Сцена