Силви Вартан е почетен гражданин на София

74268
Силви Вартан е почетен гражданин на София
Снимка: БГНЕС

Френската поп икона с български произход Силви Вартан получи знака почетен гражданин на София.

Наградата връчи председателят на Столичния общински съвет Елен Герджиков на специална среща, на която присъства и кметът на София Йорданка Фандъкова. Вартан дойде на нея със съпруга и сина си.

Силви Вартан: България е в сърцето ми

Най-популярната в света изпълнителка от български произход Силви Вартан се завръща отново в София, за да представи най-новия си албум "...

Тя написа следното в книгата на Столична община: „Благодаря ви от все сърце за това отличие - на София, на България, град и страна, които са скъпи на моето сърце. От все сърце, Силви Вартан".

На брифинг, ден преди концерта си, Силви започна с християнския поздрав "Христос Воскресе!".

Винаги съм щастлива и развълнувана, когато се върна в България. Когато я напуснах бях дете на 7 г. и още тогава установих, че половината от моето сърце остана тук.

Вартан разказа за чувствата, които са я вълнували след заминаването й оттук, за привързаността й към своя брат, който има решаващ принос в кариерата й, за асоциацията, с която дарителски подкрепя различни инициативи у нас. Последното дарение е от два апарата - за интензивна терапия за бебета и камера за дезинфекция на всичко, което се внася при малките деца, осигурена е и поддръжката им. А поредният неин жест е дарение от 45 000 евро за Русе. Благодарение на БЧК, на Христо Григоров и неговия екип, ние бяхме подпомогнати още в началото на нашата дейност, добави певицата. Стана дума и за посещението й в музея "Стара София" , за дарението й от 19 000 евро на културната институция.

Силви Вартан: "Все пак си оставам оптимистка"

Днес, 7 април 2014 г. излиза изящният автобиографичен роман „Дума по дума“, подписан от неповторимата Силви Вартан! „...

Певицата пристигна тук от Токио с топмузикантите, записали последния й 40-ти поред диск "Силви в Нашвил". С него тя отново оглави френските класации с изключително динамичната музика - от популярни френски шансони до рок звученето на митичния Нашвил. Заедно с нея на сцената ще бъдат и две бек вокалистки, а шоуто е режисирано в САЩ и цялата продукция е технически сложна и много атрактивна. В отговор на въпрос на медия тя заяви, че се надява този път "да подпали" публиката в НДК с новите си песни.

Силви Вартан има изключително дълга и успешна кариера - изпълнила е 1800 песни, с 40 млн. продадени копия от дисковете, участвала е в 6 филма, краси над 2000 корици на списания, има хиляди разпродадени концерти. Не по-малко интересно е, че Силви Вартан бе смятана дълго време и за секс символ на Франция. А заедно с легендарните "Бийтълс" изнесоха 50 изключителни концерта в зала "Олимпия". Силви Вартан и първият й съпруг Джони Холидей бяха дълги години най-популярната звездна двойка, но нейната слава продължи до наши дни. Тя представя поредния си албум на много успешно световно турне, част от което е концертът й в София.

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com

ОЩЕ ОТ Сцена