Шанън Плъм: Щрихи от филми

64127
Снимки:

Шанън Плъм (Shannon Plumb), първият представител от поредица американски звезди от сцената на съвременното изкуство, идва в България по покана на Фондация „Съвременно изкуство“ във връзка с реализация на проект за представяне на американско съвременно изкуство в България.

Изложбата с дати 18 април – 7 май 2014 г. в Галерия Академия, НХА, ще представи колекция от видео и филмови продукции и фотографии. Офиациално откриване: 23 април, 18.00 ч.

Келaн Лъц помага на деца със специални нужди у нас

Магнетичният актьор Келан Лъц е най-новият поддръжник на фондация И АЗ МОГА / I Can Too. Келан е толкова впечатлен от историята на I Ca...

С посещението на Шанън Плъм стартира платформа на тема „Съвременното изкуство като начин на мислене“. Първата дискусия по темата ще бъде с участието на Катлийн Гончароф, куратор, арт консултант и отговорник за американското представяне на 50-то Биенале на изкуствата във Венеция, Шерил Хартъп, независим куратор и изкуствовед, Стефан Стоянов, куратор и собственик на галерия Стефан Стоянов в Ню Йорк, както и Шанън Плъм, които ще модерират срещата.

Шанън Плъм е модерният Чарли Чаплин в рокля, а понякога и със залепен мустак и тиранти. Изкуството й е вдъхновено от историята на телевизията, американското кино и пърформанс и е силно повлияно от символите на домашния живот, модата, спорта и рекламата. Работата и е близка до провокативната поп култура като отразява събития като Олимпийските игри или модни дефилета, с които има особена интимна връзка, заради ранната си кариера на фото модел за световно известния фотограф Марио Соренти. Героите на нейното изкуство олицетворяват социални стереотипи, които са едновременно хумористични и социално критични. PLUMB is FUN (Плъм е забавна) като настроение присъства във всички нейни образи, но без да олекотява провокираната ретроспекция и самоанализа.

Най-новата й творба е широко акламирания пълнометражен филм „Towheads“ („Блондини“), който изследва нейния личен живот и различните и понякога противоречащи роли на майка, съпруга и професионалист. Историята е дълбоко смущаващата инфантилизация и изолация на една майка, която гледа две деца в Бруклин. Филмът има редица награди, включен е в програмата на международни фестивала, включително фестивала New Directors/ New Films 2013, организиран от Музея за модерно изкуство (МОМА) и Линкълн Център, Ню Йорк и е откупен от МОМА за постоянната колекция на музея.

Период на изложбата на Шанън Плъм: 18.04 – 07.05.2014 г.

Изложба "Слоеве" на Силвия Радева

Музикална компания Жокер медиа има удоволствието да ви покани на изложба на младата художничка Силвия Радева. Тя ще се състои на 16 ап...

Официално откриване: 23 април 2014 г., 18.00 ч.

Отворена дискусия: Център за култура и дебат „Червената къща“, 24.04.2014 г., 14.00 ч.

Прожекция на филма Towheads /Блондини/: кино салон на НАТФИЗ, 24 април, 18.00 ч.

През 2013 г. Шанън се ангажира с мисията на фондация И АЗ МОГА / I CAN TOO и става лице на инициативата в подкрепа на деца със специални нужди. Процент от продажбата на произведенията й се дарява за тези деца.

Баба Тонка в редицата на безсмъртните българи

От ноември миналата година една изложба, олицетворила българския национален дух, шества из културните центрове на България. Идеята чре...

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com