“СТРАХ” те предизвиква на 26 март в Младежкия театър!

22648
Снимки:

Куклен спектакъл за възрастни с 4 номинации за “Икар”  провокира на софийска сцена!

“Страх” е една от най-провокативните, зрелищни и ефектни куклени постановки за възрастни, дело на режисьорката Веселка Кунчева, която стъпва на голямата сцена в Младежкия театър на 26 март (четвъртък) в 19.00ч. С цели четири номинации за “Икар” спектакълът, който е част от афиша на Старозагорския Кукления театър ще гостува за втори път в София, след успешния си дебют в същата зала през декември миналата година.  Тогава “Страх” се игра пред препълнен салон и получи отличните отзиви на публиката, далеч преди да дойдат номинациите за “Икар”. На 26 март “СТРАХ” ще отправи отново прeдизвикателството пред драгия зрител, да се изправи абсолютно доброволно пред собствените си страхове. Сцена пълна с люлки, игра със светлината, дим и метафорични образи от съзнанието на човека ще “разлюлеят” зрителя буквално и преносно...

„В "Страх” разглеждаме историята на един човек, който е принуден да се върне назад в миналото си и да анализира изживения си живот. Това е спектакъл за страховете в нас. За това как можем, но всъщност не можем да се справим с тях. За това, което се опитваме да преодолеем, но не преодоляваме. За това, което можем да бъдем, но не успяваме. За това, което искаме да бъдем, но не сме…”, казва режисьорът и автор на постановката Веселка Кунчева. В главната роля ще видим актьорът Георги Спасов, а в неповторимата атмосфера и усещане на спектакъла ще ни потопят още девет души от трупата на Старозагорския Куклен Театър. Сценографията е дело на Мариета Голомехова, а музиката - на Христо Намлиев.

Веселка Кунчева вече повече от десет години не спира да експериментира и се утвърждава, като една от малкото куклени режисьорки, които умело, смело и успeшно налагат в театралната ни реалност различния и необятен – Куклен театър за възрастни. Нейните постановки впечатляват зрителя и заслужено печелят признания и награди. През годините, тя работи изключително със  сценографката Мариета Голомехова, оформяйки успешен творчески тандем. Още с първата си обща работа двете дами печелят “Икар” за постановката  “Малкият Цахес (2001), а до сега статуетките им за Куклено Изкуство са общо три – в това число за „По ръба на небето” (2012) и “Вграждане” (2013). Само тази година техните спектакли имат шест номинации за “Икар”: “СТРАХ” е с четири, а “МОМО”, който се играе тази вечер в Младежкия театър е с две.

Вълев: В голяма част от постановката ВИП играя себе си

Любимецът от телевизионния екран – актьора Мариан Вълев още топъл,топъл след премиерата на “Под Прикрите – сезон 4&rd...

Билетите за “Страх” на 26 март в Младежкия театър могат да бъдат закупени от Касата на театъра /бул. „Дондуков“ № 8-10/.

Трейлър на представлението може да видите на следния адрес.

 

 

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com

ОЩЕ ОТ Сцена