Предстоящи събития в НДК: 20 - 26 април

12757
Предстоящи събития в НДК: 20 - 26 април
Снимка: БГНЕС

Изобилие от събития и арт ще бъдат поднесени на ценителите на изкуството през седмицата от 20 до 26 април 2015 г. Очаква се най-голям интерес да отбележи първото издание на най-новия проект в областта на визуалните изкуства - "Салон на галериите".

В периода от 23 до 27 април експозиционните пространства на НДК ще бъдат изпълнени с живопис, акварел, графики, рисунки и фотографии на наши автори. Официалното откриване ще бъде в 12:00 часа на 23 април във фоайето под зала 6. В партньорство със Съюза на българските художници, училищата и академиите по изкуствата, ще бъдат поканени специалисти - организатори на пленери, галеристи, изкуствоведи и др., които ще консултират, избират и откриват нови автори. Основен акцент на фестивала "Салон на галериите" ще бъде изложбата "Георги Божилов-Слона (1935-2001): Ретроспективно", която ще бъде открита на 24 април в 18:00 ч. в Мраморно фоайе на НДК. Ще бъдат представени колекциите от платна, рисунки и пластики на много общински и частни художествени галерии от цялата страна.

Иначе седмицата ще започне с поезия. На 20 април в 18:00 ч. в зала 7 на НДК, младата поетеса Елена Биларева ще представи новата си стихосбирка "Соната за пиано и сърце".

Зала 1 на НДК ще отвори врати на 22 април (сряда) от 19:30 ч. за първия гастрол на ансамбъла “Сопрано Турецкий” - дамската версия на руския хор, дирижиран от талантливия маестро Турецкий. В края на миналия октомври препълнената зала 1 на Двореца бурно аплодира мъжкия състав „Хор Турецкий“ и си пожела нови срещи с него. А за дамския Михаил Борисович казва, че е най-красивият му проект. Нежност и ревност, страст и грях - всичко ще открият зрителите на емоционалното шоу. Гласовитите певици ще представят шедьоври на световната музика, поднесени с красота и изящество.

Същият ден, 22 април (сряда), но в зала 3 на НДК от 19:30 ч. феновете на хип-хоп музиката ще могат да чуят новия сингъл към едноименния албум “Животът е един”, както и още изпълнения по време на концерта на “Ice Cream”. Музикантите от групата ще представят третия си албум по повод 18-ия си рожден ден.

Издателство "Захари Стоянов" ще отбележи 95 години от рождението на големия български поет, сценарист, драматург и преводач акад. Валери Петров в сряда 22 април 2015 г. Честването ще се състои в зала 7 на НДК от 18:00 ч.

Американският научен център в София организира лекция на 24 април 2015 г. от 18:00ч. в зала 7 на НДК. Темата е: “Western Values Twenty-Five Years after the Fall of the Wall”, а лектор е д-р Филип Димитров.

ПП “АБВ” свиква конференция на 26 април 2015 г. (неделя) от 11:30 часа в зала 3 на НДК.

Вратите на експозиционното пространство в зала 3 на НДК са широко отворени всеки работен ден от 09:00 до 17:30 ч. и през тази седмица. Там се помещава изложбата "Културното наследство на България - минало, настояще, бъдеще", посветена на 40-тата годишнина от приемането на Конвенцията на ЮНЕСКО за световното културно и природно наследство.

„НОВ ТЕАТЪР“ – НДК

Седмицата за „Нов театър“ – НДК започва в понеделник (20 април) със спектакъла „Яворов, Лора и Мина в часа на синята мъгла“. От 19:00 часа ще можете да съпреживеете любовта заедно с актьорите Иван Радоев, Елена Петрова и Мариела Топалова.

На 21 април (вторник) от 19:00 часа, „Нов театър“ – НДК, представя „Мизантроп“. Една постановка за нещата от живата, от които всички сме се докоснали…

„Големият Bullshit“ е предложението ни за сряда (22 април). А скритите тайни на тримата приятели ще разберете вечерта от 19:00 часа.

„Sex без захар“ ще ни предложи актрисата Елена Атанасова. Постановката ще се играе в четвъртък (23 април) от 19:00 часа. След тази искряща комедия ще напуснете театъра променени.

„Гарфънкъл търси Саймън” е спектакълът, който ще можете да гледате в петък (24 април) от 19:00 часа.

В събота (25 април) от 19:00 часа, ще си кажем „Здравей, обичам те!“ Изключително романтичната комедия събира на една сцена Бойка Велкова и Стефан Спасов. Постановка, която опиянява и завладява, като истинска прегръдка от любим човек.

26 април (неделя), от 19:00 часа, можете да гледате постановката „Поручик Бенц“ с режисьор Бойко Илиев. Участват – Любомир Ковачев, Саня Борисова, Ивайло Захариев.

Нощен Театър

24 април (петък) от 22:00 часа, Програма мюзикъл представя: „Чикаго”. Няма град подобен на ЧИКАГО! Особено, ако се вгледаме в бушуващия от страсти женски затвор. Историята на седемте убийци, ще можете да видите, наслаждавайки се на великолепните песни от хитовия мюзикъл.

„Мечтата на пътуващия актьор” е съботното (25 април) ни предложение за нощен театър. Началото е от 22:00 часа. “Това е една мечта, описана с думи… и с гуми”.

Детски представления

На 25 април (събота), сцената на „Нов театър“ – НДК, отново ще дарява усмивки на децата с два спектакъла на „Грозното патенце“. Първият е от 10:30 ч., а вторият ще се играе от 12:00 часа. Кукли и анимирани герои си подават ръка в помощ на едно непохватно ангелче с крила, което се опитва да преобърне тежка патешка съдба.

В неделя (26 април) нашите малки приятели ще могат да гледат от 11:00 ч. „Приказки от прежда”.

ЗАЛА „РУБАЯТ”

Какво може да видим в НДК през седмицата 13-19 април

Седмицата от 13 до 19 април 2015 г. ще мине под знака на дългоочаквания от меломаните концерт на американската поп икона Анастейша, коя...

Певиците от квинтета „DIVAS PROJECT“ ще забавляват посетителите на зала „Рубаят“ на 22 април (сряда) от 22:00 ч. със специално подготвен репертоар.

Изненадата за четвъртък, 23 април, е спектакълът на Нешка Робева „На хорото”. Началният час е 19:00, а входът е свободен.

В петъчната вечер (24 април) от 22:00 ч. в зала „Рубаят“ ще ви очаква обичаната не само в пределите на България, но и извън тях, Йорданка Христова. Тя ще пее на живо от 22:00 ч.

София Лайв Клуб

На 20 април (понеделник) Sofia Live Club ще приюти от 20:00 ч. новата джаз формация „3oto“ с нейния първи авторски концерт. Триото ще представи своите музикални провокации, които излизат извън познатите територии на жанра.

Sofia Live Club клуб ще бъде домакин на концерта на финалистите от традиционния конкурс на БНР за нова българска поп и рок музика „Златна пролет 2015“. Наградите на отличените ще бъдат връчени на тържествена церемония на 21 април 2015 г., която ще се проведе от 20:00 ч. Събитието ще се излъчи пряко по БНP.

Рашидов: Паметникът пред НДК трябва да бъде възстановен

Аз като скулптор подробно изложих професионалните аргументи относно необходимостта паметникът да остане на мястото си и да бъде възстан...

Акустичният проект за нови градски песни „Точка БГ“ ви кани на премиерата на новия си албум “Август”. Събитието ще се проведе на 22 прил (сряда) от 22:00 ч. в Sofia live club.

Очарователната Нели Андреева ще представи своя албум "Единствена" на 23 април (четвъртък) с концерт в столичния клуб от 19:30 ч. Песните са авторски и представят българския фолклор чрез едно по-различно от традиционното звучене.

В петък (24 април) от 22:00 ч. примата на българската естрада Лили Иванова ще зарадва своите почитатели с концерт на сцената на Sofia live club.

STUDIO 5

Седмицата започва с постановката Stand Up Comedy. Иван Кирков и Васил Ножаров ще ви скъсат от смях с тяхното шоу, което можете да гледате на 20 април (понеделник) от 21:30 ч. в Club Studio 5. Васил Ножаров е майстор на комедията с наблюдения на всекидневния живот. Иван Кирков ще ви разсмее със самоиронията си, а Ники Банков… Комедията не е за хора със слаби сърца и хора, които лесно се обиждат, така че се пригответе за суров хумор до краен предел.

На 21 април от 21:30 ч. Studio 5, отново посреща на своята сцена уникалният и много интересен проект на актьорите Петко Каменов и Димитър Мартинов, “Извън Кадър”. Жанра на представлението е „Two Men Show” – шоу за двама.

Над 200 са филмовите заглавия тази година

“За нас е чест да сме домакини на СОФИЯ ФИЛМ ФЕСТ и тази година, но зад това стои много повече – стои огромният труд на еки...

Актьорите Анелия Луцинова, Рая Белева и Веселин Стоянов ви канят на комедийната вечер на Големите в Club Studio 5, за да видите тяхната нова „Програма 27“... Както и голямото завръщане на Мирослав Симеонов. Постановката е на 22 април (сряда) от 18:45 ч.

Club Studio 5 предлага на 22 април от 22:00 ч. едно музикално пътуване до Харлем, но този път - до източната част на квартала, известен като Harlem Spanish. Harlem jazz е поредица от концерти, които пресъздават музиката и атмосферата на джаз сцената в Харлем, Ню Йорк в средата на миналия век. Експлозивна комбинация от бибоп и джаз-блус, както и ударна доза грууви boogaloo. А за това издание на Spanish Harlem ще има и леко афро-карибско влияние!

След изключително силните концерти на тенора Георги Петров през миналата година, Studio 5 има удоволствието да го посрещне отново на своята сцена с неговата руско-българска вечер. На 23 април от 20:30 ч. в негово изпълнение ще прозвучат едни от най-емблематичните песни като „Ваше Благородие”, „Очи чорньe”, „Дорогой длинною”, „Калинка” и още много други български класики. Те ще ви накарат не само да пеете, да вдигате наздравици, но и да се разтанцувате!

Актьорите от A#CAPPPELLA, ще гостуват на Studio 5 на 25 април от 18:30 ч. Евгени Господинов, Елена Атанасова и Надежда Панайотова- сопрани, Милена Аврамова- алт и Борислав Веженов и Константин Икономов-тенори, Мартин Каров-бас баритон и младият музикант Момчил Ангелов ще ни отведат в света на музиката и ще ни завладеят с красивите си гласове. Освен с музикалният си талант,те ще ни изненадат и с различни актьорски превъплъщения. Очертава се прекрасна съботна вечер.

СНИМКИ И ПОВЕЧЕ ИНФОРМАЦИЯ МОЖЕТЕ ДА НАМЕРИТЕ ТУК

ОФИЦИАЛЕН САЙТ НА НДК

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com

ОЩЕ ОТ Сцена