"Открита сцена" връща "Сълза и смях" на театралните почитатели

167882
"Открита сцена" връща "Сълза и смях" на театралните почитатели
Снимка: Thinkstock

Столичното театрално пространство, познато дълги години с името "Сълза и смях" ще отвори тази неделя отново врати за всички почитатели на Мелпомена, но с името "Открита сцена".

Във време, когато да се прави частен театър е донкихотовско начинание, Петър Райжеков и Вельо Горанов се захващат да превърнат столичната сцена, известна като "Сълзата", в място, където театралното изкуство се прави поновому.

"Сфумато" започва сезона с три премиери

Театралната работилница "Сфумато" започва новия театрален сезон с три премиери, съобщават от екипа. Първата е на открито - в парка "З...

Обновената сцена ще предложи новаторска концепция за репертоар и е на практика единственият театър в България, който ще посреща трупи от цялата страна. Афишът включва постановки както на държавни театри, така и на частни и университетски трупи. Първото представление за сезона ще бъде на 15 септември. В първия учебен ден почитателите на театъра ще могат да се насладят на пиесата "Лице" от Александър Галин на режисьора Васил Василев.

По повод откриването на дебютния сезон на новата сцена Петър Ражейков сподели: "Оптимист съм и мисля, че "Откритата сцена`" ще се превърне в откритието на сезона в София, а защо не и в страната. Репертоарът ни постига баланс между елитарни търсения и развлекателната страна на театралното творчество. Тук зрителите ще могат да се насладят на изкуството както на утвърдени имена, така и на по-малко известни таланти. Не на последно място, разчитаме на магнетизма на мястото, защото ‚Сълзата` е емблема за много поколения любители на нашето непреходно изкуство."

Салонът е с обновен интериор и с 40 места повече. Той е оборудван със съвременна техника, отговаряща на най-високите стандарти за обезопасяване в името на сигурността на публиката. За актьорите пък са отредени отлично оборудвани гримьорни и стаи.

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com