Кой бе отличен с кристална статуетка „110 години музикално училище“?

71924
Кой бе отличен с кристална статуетка „110 години музикално училище“?

Музикална агенция „Кантус Фирмус“, мениджър на Оркестъра на Класик ФМ радио, бе отличена снощи с юбилейната кристална статуетка „110 години музикално училище“.

Отличието бе връчено на Васил Димитров, изпълнителен директор на агенцията, по време на вчерашния концерт от програмата на "Европейски музикален фестивал" 2014 в зала „България“. Солисти на концерта бяха четирима млади таланти, възпитаници на училището. Милка Митева, директор на НМУ „Л. Пипков“ благодари на Васил Димитров и на музикантите от оркестъра за партньорството и професионализма в съвместната работа през изминалите години.

Млади таланти свирят на Европейския музикален фестивал

Четирима млади таланти от Националното музикално училище в София ще дебютират като солисти с Оркестъра на Класик ФМ радио утре вечер. ...

„Кантус Фирмус“ е водеща българска музикална агенция, създаден през 1995 година, първоначално като част от Класик ФМ радио. Агенцията е организатор на огромен брой концерти и събития, сред които и "Европейски музикален фестивал", както и създател на Оркестъра на Класик ФМ радио, който се утвърди като един от водещите състави за класическа музика в България. Агенцията си партнира с Националното музикално училище още от самото си създаване, а от 2007 година ежегодно организира концерти на млади таланти от училището, които дебютират като солисти с Оркестъра на Класик ФМ радио. Този опит е много полезен за професионалното израстване на учениците и развива техните умения на солови изпълнители. На концерта снощи с голям успех се изявиха цигуларката Кристина Георгиева и пианистите Георги Василев, Калия Калчева и Георги Леков.

Европейският музикален фестивал, организиран от „Кантус Фирмус“, се провежда със съдействието на Министерството на културата на Р. България и Столичната община, в подкрепа на кандидатурата на София и Югозападен регион за Европейска столица на културата 2019.

„Европейски музикален фестивал” е един от най-значимите музикални фестивали в столицата от последното десетилетие. Той се организира по традиция с официалното партньорство на Министерството на Културата на Р. България и Столичната община. През годините в него са участвали ярки имена от световните музикални сцени като Найджъл Кенеди, Миша Майски, Пинкас Цукерман, ансамбъл „Кремерата Балтика”, „Цукерман чембър плейърс”, Камерен оркестър „Концертгебау”, Васко Василев, Шломо Минц и др.

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com

ОЩЕ ОТ Сцена