Италианска магия в Японска градина

59952
Италианска магия в Японска градина

Представете си. Представете си място, на което можеш да стъпваш по капки роса и те да издържат тежестта ти. Да се събудиш в ледена пещера, да посвириш с крака на гигантска маримба, да се залуташ в тревен лабиринт, който всяка твоя стъпка прави все по-оплетен, да поиграеш с лотоси на гоненица  в омагьосано езеро, да бъдеш цвете, което разцъфва, а когато се умориш, да се сгушиш в някое огромно листо на дърво. И накрая дори да получиш аплодисменти!

Тъкмо това ще се случи с децата и техните придружители по време на представлението на италианската танцова компания TPO ЯПОНСКА ГРАДИНА. На 31 август те ще имат две срещи с пловдивската публика в рамките на ONE DANCE WEEK – от 14:00 и от 16:00 ч. в  Дом на културатаБорис Христов.

Спектакълът е визуална приказка с танц, вдъхновена от красотата на японските градини, които пресъздават в миниатюрен вариант някои от най-красивите кътчета по света. Разказва легендата за Широ  - любопитно и смело момче, което  решава да види какво има отвъд родното му планинско селце, тръгва на дълго пътешествие и става първият японец, достигнал океана. Приказката неусетно прелива в танц, на фона на постоянно променящи се пейзажи с поразителни форми и красота. Когато се завръща у дома, Широ е толкова впечатлен от видяното, че не успява да го опише с думи. Хрумва му да го пресъздаде в приказна градина. Неговите разкази се проектират върху вълшебен килим, оборудван със специални сензори. Тогава на сцената се поканени малките зрители, които стават съавтори на тази танцова приказка и с всяко свое движение режисират визуалния и звуков разказ.  

ИНФО ЗА ПО-ГОЛЕМИ ДЕЦА

В централната част на сценичното пространство е разположен интерактивен „вълшебен“ килим.  Инсталацията представлява бял танцов тепих, видео прожектор, който излъчва от високо картините, и 32 сензора, разположени на различни места под килима. Те реагират на импулсите и синхронизират звуците и картините. Върху килима се появяват виртуални пейзажи, които позволяват развитието на различни игри при индивидуални и групови действия. В това особено сценично пространство движенията раждат музикални композиции, раздвижват и подреждат картините по различни начини, и създават разнообразни  събития чрез натиска върху сензорите.  

Летящ старт за ONE DANCE WEEK в Пловдив

Седмото издание на ONE DANCE WEEK (28.08 - 6.09) ще се проведе за първи път в Пловдив. Промяната в домакинството на фестивала изправи о...

Освен ЯПОНСКА ГРАДИНА, детската публика на ONE DANCE WEEK ще има среща и с българската компания Pop&Roll и техния спектакъл БЕЗ-Крайно, който смесва елементи от стрийт  и съвременни танци.

А най-запалените по танца могат да се запишат на което и да е от безплатните ателиета на фестивала:

Класически балет с Дуенде, 25.08 и 03.09, 18:00 – 19:00 ч., УЛ. ЦАР ГЕОРГИ ТЕРТЕР 23

Латино танци с Casa De Baile, 27.08 и 02.09, 18:00 – 19:00 ч., КЛУБ БИБЛИОТЕКАТА

Хип-хоп танци с The Center, 28.08 и 29.08, 18:30 – 19:30 ч., Дом на Културата „Борис Христов“, БАЛЕТНА ЗАЛА

Красен Кръстев превръща Пловдив в горяща джунгла по време на ONE DANCE WEEK

Красен Кръстев превръща Пловдив в горяща джунгла по време на ONE DANCE WEEK Ученикът на Морис Бежар подготвя премиера в рамките на фес...

Съвременни танци, 01.09 и 02.09, 17:00 – 18:00 ч., УЛ. ТОДОР АЛЕКСАНДРОВ 94

Локинг с Николай Камишев, 06.09,  19:00 – 20:00 ч., ПЛ. СТЕФАН СТАМБОЛОВ 1

Записванията стават на адрес dance@edno.bg с ТЕМА: Детско ателие /съответното име на ателието/.

Повече подробности за възрастовите изисквания към участниците можете да научите на edno.bg/one-dance-week-2014/detskiatelieta.

Детската програма на ONE DANCE WEEK се осъществява с любезната подкрепа на мечето Barni.

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com

ОЩЕ ОТ Сцена