Филмът Higher на легендарния сноубордист Джереми Джоунс открива сезона у нас

97635
Филмът Higher на легендарния сноубордист Джереми Джоунс открива сезона у нас

На 25 септември, от 19:00 ч., клуб „Маймунарника” в София ще подслони българската премиера на сноуборд продукцията HIGHER. Над 1 500 отдадени на екшън спортовете зрители ще имат възможност да видят новия филм на най-популярния в света сноубордист Джереми Джоунс и Teton Gravity Research (TGR), само ден след европейската му премиера в специалната селекция на фестивала „Сан Себастиан”.

HIGHER e третият филм от първата в историята на екстремното кино трилогия, снимана в продължение на 6 години сред най-непристъпните и красиви снежни склонове по света. В основата на проекта е 39 годишният Джереми Джоунс - фриирайд легенда, неутолим авантюрист, отдаден природозащитник и баща на две деца.

Дълги опашки от ентусиазирани скиори и сноубордисти се извиха на Боровец

Чудесният зимен ден и дългочаканият сняг със сигурност накараха всички скиори и сноубордисти да се втурнат към пистите. Доказателство з...

През 2010 г. излиза първият му филм DEEPER – ода за сноубординга и човешкия порив за приключения, който разтърсва сноуборд общността. Две години по-късно Джоунс отива още по-далече в най-изолираните планински вериги в света с FURTHER, който му печели признанието на National Geographic и награда „Adventurer of the Year” за 2013 г. Преди няколко дни в родния си град Скуо Вали, Джереми представи и последния си вдъхновяващ проект HIGHER, очакван с нетърпение от десетки хиляди любители на зимните екшън спортове по света. Продуциран от Teton Gravity Research, филмът разказва за преживяванията на Джоунс и екипа му от планините на Източна Аляска до Хималаите - сакрално място за всеки планинар. Впечатляващи моменти във филма са самостоятелните изкачвания на някои от най-високите и стръмни върхове в света, спуснати с ненадминатия стил на Джереми.

С над 200 премиерни дати в различни точки на планетата, продуцентите от TGR имат амбицията да превърнат турнето на HIGHER в най-мащабното до сега в историята на екстремното кино. Една от целите им е да отделят част от събраните средства за глобалната неправителствена организация на Джереми Джоунс – Protect Our Winters (POW), която се бори с климатичните промени, обединявайки общността на практикуващите зимни спортове. 

Организаторите на българската премиера на HIGHER - GH SWITCH се прсъединяват към тази кауза и от няколко години работят за развитието и популяризирането на екстремните спортове като начин на живот. Точно две години след прожекцията на FURTHER в София, GH SWITCH отново ще представят най-новото от екстремното кино пред българските фенове на зимните спортове. „Превръщането на прожекцията в една от най-посещаваните в Европа ще е демонстрация на нашето отговорно отношение към природните ресурси, от които зависи практикуването на любимите ни спортове в планината. И категорично ще постави България на картата на екстремното кино.”, разказва за мотивите на GH SWITCH Христо Дженев, един от създателите на движението.

Map to Snow - виртуалното The Mags приложение за реални ски и сноуборд спускания

В ерата на стремглаво развиващите се технологии иновациите никнат като гъби – все по-смайващи и все повече улесняващи живота ни п...

И тъй като, както всички практикуващи екшън спортове знаят, няма истинско приключение без сериозна доза забавление, след прожекцията на HIGHER ще има солидно афтърпарти. За първи път на една сцена ще се качат Roots Rocket и The Top Stoppers заедно с (екс)Уикеда, a с удърна DJ вълна ще се включи и Lazi Face. Първите 100 човека влезли на прожекцията ще бъдат оборудвани с тематични тениски, а един от зрителите ще си тръгне с чисто нов сноуборд, с който да разцепи първата пудра тази зима.

Следете страниците на нашите партньори, където можете да спечелите билети за премиерата. Билетите за прожекцията са вече в продажба в мрежата на Eventim и на касата в „Маймунарника” на цени от 8 лв. и 10 лв., на входа.

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com

ОЩЕ ОТ Сцена