Една достъпна комедия - Забавно като патерица

58962
Снимки:

Премиера:

17 април, 18.30 ч. Университетски театър на НБУ

25 април  18.30 ч. Университетски театър на НБУ

През 2010 г. Университетски театър НБУ стартира кампания „Открий театъра – Вход достъпен за хора с различни възможности“. Една от целите на кампанията е развиване на инициативи и разработване на артистични проекти за работа с хора в неравностойно положение.

В първи етап Лице на кампанията беше голямата актриса и почетен професор на НБУ Цветана Манева, която е и един от инициаторите на проекта съвместно с доц. Възкресия Вихърова и гл. ас. д-р Ася Иванова. Основни партньори в тази инициатива бяха: Агенция за хората с увреждания към Министерство на труда и социалните грижи, Съюз на артистите в България и Столична община.

Българската вълна на „Антистатик”

Българските артисти в сферата на съвременния танц и пърформанс присъстват представително в програмата на международния форум. На тях е ...

Вследствие на активната дейност на Университетски театър НБУ през 2013 г. бяха назначени четирима актьори по програмa “ Национална програма за заетост и обучение на хора с трайни увреждания“.

Тяхната премиера като членове на екипа на УТ е спектакълът „Забавно като патерица“ от Рич Орлоф, който се представя за първи път в България. Режисьорът на представлението е проф. Ева Волицер.

„Забавно като патерица“ разбунтува стереотипите, архетипите, предразсъдъците и предположенията както към, така и сред хората с увреждания. Започвайки с невероятната история на първите заселници с увреждания в Плимут и завършвайки с приказката за Инваляшка, „Забавно като патерица“ намира хумор във всичко – от представянето на хората с увреждания в популярната култура до предизвикателствата на личните взаимоотношения. Спектакълът предизвиква както буря от смях, така и топло съчувствие. Спектакълът събужда нашите възторзи и същевременно трогва и просълзява. Пиесата е представена за първи път в Ню Йорк и е отбелязана от суровите театрални критици на в. „Ню Йорк Таймс” като много талантлива и забележителна.

В постановката участват прекрасни артисти с увреждания и прекрасни млади артисти –дипломанти от програма „Театър” на НБУ!

Превод: доц. д-р Борис Наймушин

VІІІ-ма Международна творческа лаборатория - ателие

Лабораторията е подкрепа на креативността и международното разпространение на културни ценности, движението на творци, културни дейци и...

Хореография: гл. ас. д-р Анна Пампулова

Костюмография: Магдалена Ваклинова, Виктория Серафимова

Сценография: Георги Батилов

Асистент режисьор: Яна Стоянова

Участват: Нина Жишева, Живодар Жишев, Вероника Янакиева - Христова, Силвана Борисова, Яна Стоянова, Лорета Филипова, Марин Маринов, Георги Петров, Любомир Джустров, Иван Иванов

Български изпълнители се присъединяват към Фестивала на цветовете

Част от Фестивал на цветовете, който ще се състои на 21 юни на стадион Академик, ще бъдат едни от най-обичаните млади музикални таланти...

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com

ОЩЕ ОТ Сцена