17 спектакъла от 7 държави на седмото издание на ONE DANCE WEEK

56752
Снимки:

На 28 август в града под тепетата стартира седмото издание на ONE DANCE WEEK, което ще представи 17 спектакъла от 7 държави. След 6 успешни години в столицата, за първи път фестивалът се провежда в Пловдив. В 10-дневната програма гостуват артисти от Китай, Корея, Испания, Италия, Швейцария и САЩ, както и най-интригуващите проекти на съвременната танцова сцена в България. 

Международната програма включва 8 спектакъла в различни формати и жанрове. Откриването на фестивала е със зрелищния Gateway на танцовата компании на Джаки Чан - Dragon KungFu. Шаолинските възпитаници ще покажат своя майсторски талант в два последователни дни в Дом на културата „Борис Христов” - на 28 и 29 август

На 30 август в Драматичен театър – Пловдив е представянето на корейския съвременен танцов проект на хореографа Хо Йон Ким – 6 градуса. Същия ден, но в Дома на културата зрителите могат да видят КВАНТ или Ода за молекулярната физика за 6-ма танцьори, спектакъл на знаменития швейцарския хореограф Жил Жобен и визуалния артист от Германия Джулиус Фон Бисмарк,  в който двамата  се потапят танцьорите в изумителния свят на ядрената физика. 

На 31 август същата сцена ще се превърне в Японска градина. Танцово-визуална приказка за деца, вдъхновена от красотата, простотата и изяществото на японската градина, се представя от италианската танцова компания ТРО.

Пърформансът СЛЯП на Джи Хий Лий от Корея е на 5 септември, отново в Дом на културата "Борис Христов". Доволно малодушен свят на сънародника й, хореографа Хой Уонг Риу, може да бъде видян на следващия ден в Драматичен театър – Пловдив.

Нюйоркската танцова компания SIDRA BELL представя спектакъла  Голота на 6 септември в Дома на културата, а испанците от ДЕЛВЕРЕС ще спрат дъха на публиката с неочаквана вертикална танцова интерпретация на „Алиса в страната на чудесата в техния проект Повтаряй след мен (вход свободен).

Съвместен проект на TEMPER Longboards и Trash Lovers на фестивала ONE DESIGN WEEK 2014

Българската компания за лонгборди TEMPER се включва в тазгодишното издание на фестивала за дизайн и градска култура ONE DESIGN WEEK. TE...

Българският шоукейс предоставя възможността на най-интересните български артисти в областта на съвременния танц да се срещнат не просто с публиката на фестивала, но и с фестивални програматори и селекционери от цял свят. Покана за участие в ONE DANCE WEEK тази година получиха: Сдружение „По действителен случай” и техния пърформанс „Идентичност” - на 29 август в Тютюнев склад; THE JUNGLE. SOFIA IS BURNING! - танцов експеримент на Красен Кръстев, който хореографът развива в рамките на Българо-Швейцарския проект „Dance Connected“ - 29 август в Stage 51. На 30 август в Драматичен театър – Пловдив Вили Прагер и Ива Свещарова представят „Нашето последно па де дьо”. Пак там, на 30 август, гостува NO MOVEMENT NO SOUND, пърформанс на Ида Даниел. 

Мартин Пенев и Станислав Генадиев се включват в програмата на ONE DANCE WEEK с танцовата миниатюра BIG GUN - на 31 август в Дом на културата "Борис Христов". Същият ден той е домакин и на АНТИГОНА – ТОВА СЪМ АЗ на Галина Борисова и "Траектория на желанието" на Мила Искренова. MAYDAY на DERIDA DANCE гостува на 5 септември в сградата на Държавна опера – Пловдив. На 6 септември на Открита сцена танцовата компания POP&ROLL представя „Без-крайно“, една невиждана до момента колаборация между стрийт танците и съвременния танц.

Детската програма включва както спектакли за деца, така и танцови ателиета, които въвеждат и приобщават най-малката публика към жанра съвременен танц. Танцовите ателиета са модул, адресиран към професионалисти и развиване на професионалната сцена. 

Кинопрограмата цели разширяване познанието и разбирането за танц.Основната й мисия е да запознае публиката със законодателите в съвременния танц, както и с големите танцови шедьоври, като представи серия от документални филми, посветени на световноизвестни артисти, хореографи и спектакли.

One Design Week със завладяващи проекти в Капана

Видни международни дизайнери идват в Пловдив, за да преобразят квартал Капана в рамките на международния фестивал за дизайн и визуална ...

Очакваме ви! 

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com

ОЩЕ ОТ Сцена