Хасан и Ибрахим откриват Vivpiano 2015

13000
 Хасан и Ибрахим откриват Vivpiano 2015

Софийската филхармония и Фондация „Арденца” имат удоволствието да ви поканят на Kонцерта-откриване на международния конкурс за пианисти-непрофесионалисти Vivpiano 2015.

Тазгодишното издание на конкурса ще бъде открито от миналогодишните носители на Grand Prix junior и наградата на публиката на Viva Piano 2014 – Хасан и Ибрахим Игнатови и носителят на Grand Prix за 2014 г. Александър Константинов, със специалното участие на „София квартет” и на актьорът Ицко Финци.

Класика за мами

Чували ли сте за феномена „Ефект на Моцарт”? Музиката на Моцарт влияе положително върху интелектуалното развитие на децата....

Момчетата, които вдигнаха на крака цяла България и хора от всички страни в Европа по време на детската Евровизия със своето изпълнение, имат над 40 награди от  България, Турция, Македония, Австрия и Русия. IX-ия Международен конкурс "Франц Шуберт" , VII-мия Международен конкурс за пианисти “Лист-Барток-Лигети”, XXIV-ти Национален конкурс "Светослав Обретенов" , IX-ти Международен конкурс за пианисти "Pera Piyano" (Истанбул, Турция) и много други.

На 12-годишните музиканти им предстои да сбъднат мечтата на мнозина именити музиканти – да свирят в Карнеги хол, Ню Йорк. Но преди да покорят една от най-големите световни зали, ще покорят нас, публиката в Зала България на 22 април от 19.00 часа ! Виртуозни, слънчеви и атрактивни музиканти, които ще ни очароват с две от най-прелестните творби на Моцарт.

Изключително удоволствие ще бъде да чуете изпълнението на Александър Константинов, който спечели голямата награда на конкурса “Vivapiano” през миналата година е вглъбен, дълбок пианист, под чиито пръсти Шопен се лее с труднопостижими лекота и грация, а иначе Александър по професия е електроинженер. През есента на 2014 г. изнася при голям интерес и с голям успех концерт във Виена.

На Гала-концерта на 26 април от 14 часа пък публиката ще се наслади на изпълненията на наградените и на изкуството на Ицко Финци, който гостува на "София квартет". Любим на публиката с всичките си роли и с неизменната си цигулка, а сега и пиано Ицко ще допълни настроението в залата, заедно с усмихнатите виртуози от "София квартет", за да завършват пъстрата, слънчева картина на този конкурс.

Веселина Кацарова открива фестивал в Стара Загора

Въпреки изключително натоварения си график и ангажиментите си, мецосопрано номер едно в света Веселина Кацарова ще открие с концерт 4...

Билети на касата на Софийската филхармония в зала "България" и на ticketplus.bg!

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com

ОЩЕ ОТ Сцена